El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

5/5/09

És difícil publicar un llibre?

NO. No ho és. Fi de la discussió.

D'acord, us explicarem una miqueta més....

A la foto podeu veure el Miguel Estepa, un vell conegut de Sant Feliu On Line. En Miguel fa classes d'iniciació a la Informàtica al Casal Municipal de la Gent Gran. Desenvolupa aquesta tasca de manera voluntària, i és molt apreciat entre els usuaris del Casal, ja que se sap adaptar perfectament als ritmes d'aprenentatge dels seus alumnes, i transmet la seva autèntica passió per les Noves Tecnologies, fent que tot resulti més fàcil.

Fruit de la seva experiència com a usuari i docent, ha anat acumulant coneixements fins el punt d'escriure un manual pràctic d'iniciació a la informàtica. Un cop escrit el manual, s'ha preguntat: I què faig ara? Com ho puc compartir amb la gent?

Amb el manual sota el braç (bé, millor dit dins la butxaca, ja que el duia en una memòria USB) ens ha vingut a veure a la Torre del Roser i hem estat parlant sobre com publicar aquest manual:
  • Una de les opcions és publicar-lo directament al web perquè hom el pugui consultar o descarregar. Hem parlat d'eines que permeten visualitzar documents al nostre web o bloc, com ara Scribd, o descarregar-los al nostre ordinador, com box.net. En aquest cas li hem aconsellat que llicencii el text amb Creative Commons (ja us hem parlat d'aixó, oi?), i podrà escollir el tipus de llicència que vol per la seva obra: si vol que es pugui distribuir lliurement, modificar, citar l'autor... Per saber quin és la modalitat de Creative Commons que millor s'ajusta a les nostres necessitats comptem amb l'ajut d'un senzill formulari. En un minut tindreu la vostra llicència de manera gratuïta!
Com? Que no queda clar? Doncs mireu aquest video!




  • Però què passa amb la gent que vol tenir el manual en paper, ben enquadernadet, fent goig a la seva biblioteca? En aquest cas podem recòrrer (i en Miguel ho ha fet) a la publicació mitjançant algun servei d'impressió sota demanda, com ara lulu.com (també us hem parlat de lulu algun cop!). El sistema és fàcil d'entendre: no cal que els llibres estiguin acumulant pols en un magatzem, si podem demanar que ens imprimeixin només la nostra còpia. L'autor fixa el preu del llibre, i el comprador l'escull d'entre el catàleg de lulu.com. En Miguel no té agent ni editor. Bé, sí que en té: ell mateix! Només s'ha hagut de registrar amb el seu correu electrònic, pujar l'arxiu amb el manual, escollir el format (tapa dura, tova, mida del llibre...) i dissenyar la portada! 5 minuts!